DF vil kæmpe videre for satspuljeudspil

NYHED: Selv om både Venstre og Socialdemokraterne afviser forslaget, vil Dansk Folkeparti fortsat forsøge at få suspenderet næste års satspuljemidler.
Kristian Thulesen Dahl vil fortsat arbejde for at få suspenderet næste års satspuljemidler.
Kristian Thulesen Dahl vil fortsat arbejde for at få suspenderet næste års satspuljemidler.Foto: Altinget.dk/Rasmus Nielsen
Anders Agner Pedersen

Vi har en anden opfattelse på det her område end regeringen, men det behøver jo ikke at være sådan, når vi er færdige med forhandlingerne.

Kristian Thulesen Dahl
Finansordfører, Dansk Folkeparti
Selv om den sidste tids debat om finansloven primært har handlet om udlændingepolitik, så har Dansk Folkeparti langt fra glemt de andre mærkesager, som partiet vil kæmpe for at få gennemført, når det i løbet af efteråret tager plads ved forhandlingsbordet i Finansministeriet.

På sommergruppemødet, hvis politiske indhold druknede i Pia Kjærsgaards ildebefindende, fremlagde finansordfører Kristian Thulesen Dahl blandt andet et kontroversielt forslag, som betyder, at dette års satspuljemidler i år suspenderes, og i stedet bliver givet til de ældre borgere.

Penge tilbage til pensionisterne
De foreninger, som i øjeblikket modtager penge fra satspuljen, skulle dog ikke glemmes. De midler skulle imidlertid forhandles ind over finansloven. På den måde ville der blive tilført 600 millioner kroner til de ældre borgere i samfundet.

Venstres socialordfører Ellen Trane Nørby afviste forslaget, da det i sin tid blev fremsat. Det samme gjorde Socialdemokraterne, hvorfor Dansk Folkeparti ville få mere end almindelig svært ved at få gennemført forslaget. Ikke desto mindre vil Kristian Thulesen Dahl fortsætte med forslaget.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00