Jakob Axel: Privathospitalerne må gerne vokse

PRIVATHOSPITAL: Sundhedsministeren vil komme med et udspil, der skal få sammenspillet mellem privat og offentligt til at glide lettere. Han ser ikke noget problem i, at det private fylder mere.
Maria DalbyLinea Sanderbo Kürstein
På De Konservatives landsråd i weekenden fremhævede Jakob Axel Nielsen, at han ikke ser noget problem i, at de private hospitaler vokser, endda helt op til 50 pct. af kapaciteten i det danske sundhedsvæsen.

"I dag udgør de private hospitaler under to procent. For mig er det ikke afgørende, om de vokser til ti procent eller tyve eller halvtreds procent. Det afgørende er, at vi kan få behandling, uanset om produktionen er privat eller offentlig," siger han.

Men han kan ikke forestille sig, at det vil ske, mens han er sundhedsminister. Han vil gerne sikre, at der kommer fair og lige konkurrence mellem det offentlige og private sundhedsvæsen. Han vil i det kommende folketingsår komme med et udspil, der skal regulere området og fremme privathospitalerne.

Meldingen får imidlertid Enhedslistens sundhedsordfører, Per Clausen, til at indkalde ministeren til forespørgselsdebat i Folketinget, så snart folketingsåret begynder.

"Privatiseringen af sygehusvæsenet har allerede skabt øget ulighed i den danske sundhedssektor. Man kommer foran i køen, hvis man har en sundhedsforsikring, eller hvis man er så heldig at have en sygdom eller lidelse, som privathospitalerne kan og vil behandle. Det betyder, at det er privathospitalernes mulighed for at tjene penge, der afgøre de sundhedspolitiske prioriteringer. Det er denne udvikling, De Konservative vil forstærke i de kommende år," siger Per Clausen.

0:000:00