Lægeforening håber på nej fra videnskabsminister

UDDANNELSE: Aalborg Universitet skal ikke have lov til at uddanne læger. Det mener Lægeforeningen, som vil have videnskabsministeren til at sige nej til universitetet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg kan simpelthen ikke forstå, at Akkrediteringsrådet under vurderingen af ansøgningen af bacheloruddannelsen skulle have vurderet, at der er et samfundsmæssigt behov for at uddanne endnu flere medicinske kandidater.

Michael Dall
Lægeforeningen
Der er ikke behov for endnu et sted i Danmark, hvor man kan læse medicin. Det slår Lægeforeningen fast endnu en gang.

Aalborg Universitet er dog langt fremme med planerne og det såkaldte Akrediteringsråd har godkendt en ansøgning om oprettelse af en bacheloruddannelse i Aalborg.

Lægeforeningen frygter, at der også vil lyde et ja til ansøgningen om få lov at udbyde overbygningen i form af kandidatuddannelsen.

"Jeg kan simpelthen ikke forstå, at akkrediteringsrådet under vurderingen af ansøgningen af bacheloruddannelsen skulle have vurderet, at der er et samfundsmæssigt behov for at uddanne endnu flere medicinske kandidater, end vi allerede gør i dag," udtaler Michael Dall, formand for Lægeforeningens Udvalg for Uddannelse og Forskning.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00