Medicinindustri: Farligt at sortere mere medicin fra

MEDICIN: Øger man kravene til ny kræftmedicin, som Kræftens Bekæmpelse foreslår, så risikerer man at bremse udviklingen af nye kræftlægemidler, advarer Lif.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Udviklingen af kræftmedicin sker i små skridt. Nogle gange er det jo også i den løbende kræftbehandling, at man ved tilfældigheder opdager nye muligheder og resultater med et præparat. Ved at øge kravene risikrer du at dræbe processen med at øge kræftbehandlingen med mange mindre forbedringer.

Jørgen Clausen
Cheføkonom, Lif

Færre forskningskroner til kræftsygdomme. Det er faren, hvis politikerne lytter til direktør i Kræftens Bekæmpelse Arne Roligheds forslag om, at en fælleseuropæisk myndighed skal kræve længere levetidsforbedringer for at godkende nye kræftlægemidler.

Advarslen kommer fra medicinprodcenternes interesseorganisation Lif. De merner, at større krav om forlænget levetid kan ødelægge den måde, kræftforskningen fungerer.

"Udviklingen af kræftmedicin sker i små skridt. Nogle gange er det jo også i den løbende kræftbehandling, at man ved tilfældigheder opdager nye muligheder og resultater med et præparat. Ved at øge kravene risikrer du at dræbe processen med at øge kræftbehandlingen med mange mindre forbedringer," siger cheføkonom Jørgen Clausen i Lif.

0:000:00