Ældre Sagen blæser til kamp for de medicinske patienter

PRES: 2010 skal være året, hvor de medicinske patienter får et virkeligt løft, mener Ældre Sagen, der har patientgruppen øverst på sin dagsorden.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Vi skal have nogle forløbsprogrammer eller pakker, som man har set på hjerte- og kræftområdet. De to patientgrupper har fået markant bedre behandling, efter de blev udarbejdet.

Bjarne Hastrup
Direktør, Ældre Sagen
En af Danmarks største og mest magtfulde interesseorganisationer, Ældre Sagen, lover at lægge endnu mere vægt ind i kampen for de medicinske patienter.

Patientgruppen, hvor mange er ældre med flere diagnoser, har ifølge eksperter langtfra en optimal behandling.

Bjarne Hastrup, direktør i Ældre Sagen, siger til Altinget om foreningens fokus i 2010:
"Et af vores absolutte hovedfokusområder bliver de medicinske patienter. De får en uværdig behandling. Problemerne er ikke kun de overfyldte afdelinger på medicinske afdelinger. Det er også i kommunerne i form af samarbejdet mellem sygehuset, de praktiserende læger og hjemmeplejen," siger Bjarne Hastrup, der mener, at samarbejdet her er alt for dårligt.

Flere arrangementer
Ældre Sagen holdt allerede i 2009 en række arrangementer, der skulle sætte fokus på en forbedring af de medicinske patienter. Og flere er på vej. 17. maj holder Ældre Sagen en konference om de medicinske patienter, og målet er klart for Bjarne Hastrup.

0:000:00