DF kræver lettere adgang til behandling i udlandet

BETALING: Dansk Folkeparti stiller nu sit eget forslag for at presse regeringen til at gøre det lettere for patienter med sjældne kræftdiagnoser at blive behandlet i udlandet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta

Sådan er reglerne i dag:

§ 25. Et regionsråd skal tilbyde en patient henvisning til behandling i udlandet, hvis patienten forinden har været undersøgt eller behandlet på en sygehusafdeling her i landet, der inden for det pågældende sygdomsområde besidder den højeste indenlandske specialkundskab, og patienten af denne afdeling er indstillet til en nødvendig behandling på en nærmere angivet specialafdeling m.v. i udlandet, når denne behandling ikke kan ydes på et dansk sygehus.

Stk. 2. Henvisningen efter stk. 1 skal forinden forelægges for Sundhedsstyrelsen til godkendelse. Forelæggelsen kan i hastende tilfælde ske mundtligt.


Kilde: Bekendtgørelse om ret til sygehusbehandling m.v.

Staten skal betale kræftpatienternes behandling i udlandet, hvis ikke danske læger har erfaring nok med at udføre behandlingen. Det er essensen af Dansk Folkepartis beslutningsforslag, som partiet i dag onsdag fremsætter i Folketinget.

Som reglerne er i dag, er det lægerne på det sygehus, der har den højeste ekspertise på det aktuelle område, som skal vurdere, om patientens eneste mulighed er at blive behandlet i udlandet.

Er det vurderingen, skal Sundhedsstyrelsen endeligt godkende indstillingen, hvorefter patienten kan få betalt behandlingen af det offentlige.

0:000:00