Psykisk syge hægtes af

PSYKISK SYGE: Det samlede antal på fleksjob, ledighedsydelse og førtidspension er stadig stigende. Og de psykisk syge udgør en stor del af gruppen. Mette Frederiksen (S) mener, et alternativt arbejdsmarked er vejen frem.

Vi har brug for et alternativt arbejdsmarked, som fungerer på nogle andre præmisser, og hvor man kan få lov til at være den, man er, i de perioder, hvor det er særligt påkrævet. Det er vejen frem.

Mette Frederiksen
(S)

Mellem 400.000 og 600.000 danskere lever med psykiske lidelser, og hver dag tildeles 23 borgere i Danmark førtidspension på grund af psykisk lidelse. De fleste kommer aldrig tilbage på arbejdsmarkedet.

Socialordfører Mette Frederiksen og arbejdsmarkedsordfører Helle Sjelle (K) er enige om denne udfordrings alvor. De var inviteret til SFI's konference om psykisk syge på arbejdsmarkedet for at give deres bud på, hvordan man skal løfte udfordringen omkring psykisk syge og arbejdsmarkedet.

Helle Sjelle understregede at udviklingen på førtidspensions- og fleksjobområdet viser, at ordningerne ikke virker, som de skal.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00