DF kræver tidsfrist for salmonellakrav

FØDEVARESIKKERHED: Dansk Folkeparti kræver ministersvar på, hvornår Danmark kan skærpe salmonellakrav til importeret kyllingekød og æg.
Formanden for Fødevareudvalget, René Christensen (DF), kræver nu, at Henrik Høegh (V) kommer med et bud på, hvornår Danmark kan skærpe kravene til salmonella i importeret kød og æg.
Formanden for Fødevareudvalget, René Christensen (DF), kræver nu, at Henrik Høegh (V) kommer med et bud på, hvornår Danmark kan skærpe kravene til salmonella i importeret kød og æg.Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk

Salmonella er en forfærdelig bakterie, og derfor er det utroligt, at vi skal importere æg og kyllinger, som kan indeholde det, når vi nu kan bevise, at de danske varer er frie for det.

René Christensen (DF)
Fødevareordfører

Dansk Folkepartis fødevareordfører René Christensen, trækker nu fødevareminister Henrik Høegh (V) ind i sagen om skærpede danske salmonellakrav.

Danmark opfylder EU's kriterier for at kræve at importeret kyllingekød og æg skal være salmonellafrit, fordi der to år i træk ikke er fundet salmonella i danske produkter. Men den endelige godkendelse er strandet i EU.

Derfor kræver ordføreren nu, at ministeren tager sagen op med sine kollegaer i EU, og kommer med et klart svar på, hvornår de danske krav kan skærpes:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00