Om  
Carsten Kissmeyer

Venstre-profil genopstiller alligevel til Folketinget

Carsten Kissmeyer, der er Esben Lunde Larsens stedfortræder i Folketinget, vil alligevel stille op til folketingsvalget trods tidligere meldinger om det modsatte. 

Linnea Molbech Sabri

Når der udskrives valg til Folketinget, vil Venstre-politiker Carsten Kissmeyer alligevel genopstille, selvom han tidligere har meldt ud, at han kun ville sidde perioden ud. 

Det skriver Herning Folkeblad. 

Carsten Kissmeyer er Esben Lunde Larsens stedfortræder i Folketinget og indtrådte som sådan 2. oktober 2018. Derudover er han 2. næstformand i Region Midtjylland, og det er blandt andet den mulige lukning af regionerne, der har fået ham til at genoverveje sit kandidatur. 

"Det [den mulige lukning, red.] er jeg ikke personligt begejstret for. Jeg er nervøs for de professionelle forstyrrelser, det kan have. Det kan komme til at betyde noget for den balance, vi har i Region Midtjylland, hvor vi politisk kæmper for at have en solid dækning. Jeg kan være nervøs for, at det betyder centralisering, hvor man rykker ting mod Aarhus, hvilket betyder, at man udhuler betingelserne i det midt-vestjyske," siger Carsten Kissmeyer til Herning Folkeblad.

Til TV Midtvest uddyber han:

"Det politiske lag, hvor jeg er lige nu – i regionerne – er jo til debat. Jeg kan mærke, at jeg er blevet tændt af den debat. Jeg har siddet både i kommune og i region, og jeg mener, jeg kender det danske velfærdssystem ganske godt."

Det er Venstres lokalformænd i Ikast-Brande Kommune, der har opfordret Carsten Kissmeyer til at genopstille, og i denne uge vil partiet officielt beslutte, hvem der skal være kandidat. Det sker torsdag, hvor Venstres medlemmer i Ikast-Brande mødes til et opstillingsmøde. Ud over Carsten Kissmeyer, der også er tidligere borgmester i kommunen, er Henrik Christiansen opstillet

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Kissmeyer

Kandidat til Europa-Parlamentet (V)
cand.oecon. (Aarhus Uni.), pædagogikum

0:000:00