De fire vindere af Arbejdsmiljøprisen 2019 er fundet

Fire arbejdspladser har udmærket sig med arbejdsmiljø i verdensklasse og modtager derfor Arbejdsmiljøprisen 2019. 

Claudia Steenhard

Der kan skabes store resultater, når ledelse og medarbejdere samarbejder om det gode arbejdsmiljø – det har fire danske arbejdspladser bevist, og de modtager derfor Arbejdsmiljøprisen 2019. 

Det skriver Arbejdsmiljørådet i en pressemeddelelse. 

Formand for Arbejdsmiljørådet Christina Lage mener derfor godt, at arbejdspladserne kan være stolte:

"Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2019 har alle arbejdet ambitiøst og systematisk med deres arbejdsmiljø. Og de har været villige til at gå nye veje for at finde netop dén løsning, som fungerer på deres arbejdsplads og i forhold til deres kerneopgave."

De fire vindere er:

  • Lemvigh-Müller: Virksomheden har næsten halveret antallet af arbejdsulykker ved at have fokus på risici i dagligdagen.

  • Odense Kommune Dagtilbud: Arbejdspladsen har kombineret viden om ergonomi og pædagogisk faglighed. Nu løfter pædagoger og dagplejere børnene halvt så mange gange, og børnenes motoriske udvikling styrkes.

  • Adserballe & Knudsen: Denne virksomhed har forbedret trivslen på byggepladserne ved at fokusere på stressforebyggelse og belastninger.

  • Fødeafsnittet på Hvidovre Hospital: Afdelingen har prioriteret jordemødrenes trivsel og vendt en situation med for få ansatte til nu at have flere ansøgere end ledige stillinger. 

Christina Lage er overbevist om, at arbejdspladserne kan tjene som inspiration for arbejdspladser i hele landet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00