Om  
Christian L. Bardenfleth

A.P. Møller Fonden sikrer Sclerosehospitalet nyt tag over hovedet

Det 120 år gamle sclerosehospital i Haslev har akut behov for renovering til at huse fordoblingen af Danmarks nu 18.000 personer med den uhelbredelige neurologisk sygdom sclerose. De bliver nu sikret et nyt tag over hovedet med en donation på 10 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden.

Sclerosehospitalet i Haslev forventer med donationen i ryggen at gå i gang med renoveringen af taget efter sommerferien.
Sclerosehospitalet i Haslev forventer med donationen i ryggen at gå i gang med renoveringen af taget efter sommerferien.Foto: Scleroseforeningen
Ghita Nidam Møller

”Sygdommen med de tusind ansigter” bedre kendt som sclerose har siden sit indtog i 1841 bredt sig voldsomt i en sådan grad, at Danmark i dag har verdens fjerde højeste forekomst af den uhelbredelige neurologiske sygdom per indbygger. 

Det betyder, at behovet for Sclerosehospitalet i Haslev er større end nogensinde før. Derfor tager Sclerosehospitalet i Haslev taknemmelig imod en donation på 10 millioner kroner fra A.P. Møller, oplyser Scleroseforeningen i en pressemeddelelse.

Millionbeløbet skal gå til et nyt tag på den 120 år gamle bygning, der er tilflugtssted for det stigende antal personer, der bliver ramt af den invaliderende sygdom. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024