Artikler fra Altinget sætter gang i spørgelysten

SPØRGSMÅL: To artikler fra Altinget.dk om henholdsvis tvangsudsættelser og pandemiredskabet dannede ramme for seks paragraf 20-spørgsmål fra Socialdemokraterne i sidste uge.
Kasper Frandsen

To artikler fra Altinget.dk har fået Socialdemokraternes Lene Hansen og Thomas Jensen op af stolene.

De to folketingsmedlemmer har hver især på baggrund af artiklerne stillet tre paragraf 20-spørgsmål til henholdsvis sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) og velfærdsminister Karen Jespersen (V).

I sidste uge bragte Altinget│Sundhed artiklen "Beredskab mod dræberinfluenza svækket", hvor centerchef Else Smith i Sundhedsstyrelsen forklarer, at pandemiberedskabet ikke er bygget op om lægemidlet Tamiflu.

Det mener Lene Hansen ikke er i overensstemmelse med den aftale om pandemiberedskabet, som Folketingets partier indgik i 2005, og derfor har hun stillet sundhedsminister Jakob Axel Nielsen tre paragraf 20-spørgsmål (se nederst på siden).

Artiklen "Tvangsudsættelser udløser kritik af Karen Jespersen" fra Altinget│Social, der er fra 21. januar, har sat gang i spørgelysten hos boligordfører Thomas Jensen.

Han har bedt velfærdsminister Karen Jespersen (V) om at tage stilling til udtalelser fra henholdsvis Knud Kristensen (K) og ministerens partifælle Eyvind Vesselbo, der blandt andet udtrykker bekrymring over et stigende antal af tvangsudsættelser på lejeboligmarkedet (se nederst på siden). 

Dokumentation

Paragraf 20-spørgsmål om pandemiredskabet:

S 1480
Lene Hansen (S) til ministeren for sundhed og forebyggelse (Jakob Axel Nielsen)
Spørgsmål: Vil ministeren oplyse, hvordan Sundhedsstyrelsen har bygget pandemiberedskabet op, i forhold til den indgåede politiske aftale fra 2005?

S 1479
Lene Hansen (S) til ministeren for sundhed og forebyggelse (Jakob Axel Nielsen)
Spørgsmål: Vil ministeren oplyse, hvor mange penge der er anvendt til indkøb af Tamiflu siden 2005, herunder oplyse, hvor mange penge der i samme tidsrum er anvendt til pandemiberedskabet og til opbygning af lagre af antivirale midler som Tamiflu og Amantadin samt til køb af en vaccinegaranti?

S 1478
Lene Hansen (S) til ministeren for sundhed og forebyggelse (Jakob Axel Nielsen)
Spørgsmål: Vil ministeren forklare, hvordan centerchef Else Smiths udtalelser til Altinget den 25. februar 2009 om, at vi ikke har bygget pandemiberedskabet op om Tamiflu, hænger sammen med den aftale om pandemiberedskab, som Folketingets partier indgik i 2005?

Paragraf 20-spørgsmål om tvangsudsættelser:

S 1469 
Thomas Jensen (S) til velfærdsministeren (Karen Jespersen)
Spørgsmål: Er ministeren enig med Det Konservative Folkepartis medlem af Boligudvalget, Knud Kristensen, som i artiklen »Tvangsudsættelser udløser kritik af Karen Jespersen« om tvangsudsættelser udtaler, at »Mange mennesker køber forkert ind og har for store tv-pakker og for stort forbrug. Det er det, man skal se på.«, herunder om ministeren mener at store tv-pakker er årsag til mange tvangsudsættelser?

Begrundelse: Der henvises til begrundelsen for spørgsmål nr. S 1467.

S 1468
Thomas Jensen (S) til velfærdsministeren (Karen Jespersen)
Spørgsmål: Er ministeren enig med Venstres medlem af Boligudvalget, Eyvind Vesselbo, som i artiklen »Tvangsudsættelser udløser kritik af Karen Jespersen« om tvangsudsættelser udtaler, at »Ud over de menneskelige konsekvenser, så tror jeg også, det er dyrere for samfundet.«?

Begrundelse: Der henvises til begrundelsen for spørgsmål nr. S 1467.

Thomas Jensen (S) til velfærdsministeren (Karen Jespersen)
Spørgsmål: Er ministeren enig med Venstres medlem af Boligudvalget, Eyvind Vesselbo, som i artiklen »Tvangsudsættelser udløser kritik af Karen Jespersen« udtaler, at »Der er en stigning i antallet af tvangsudsættelser. Problemet er ikke løst. Det er blevet værre«?

Begrundelse: Der henvises til artikel i Altinget den 25. januar 2009. 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Jespersen

Redaktør, Den Korte Avis, fhv. minister (S og V), fhv. MF (S og V)
cand.mag. i historie og arkæologi (Københavns Uni. 1977)

Jakob Axel Nielsen

Direktør, Cryos International, fhv. minister (K) & MF
cand.jur. (Aarhus Uni. 1994)

Thomas Jensen

MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2005)

0:000:00