Både regering og embedsmænd står til kritik

MAIL-SAG: Ifølge Jyllands-Postens vil Statsrevisorerne formentligt kritisere regeringen for ikke at udlevere ønskede dokumenter til Rigsrevisionen. Ekspert forudser også reprimande til Sundhedsministeriet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Rigsrevisor Henrik Otbos forklaring om, at han trods flere forespørgsler ikke fik Sundheds- og Finansministeriernes udregninger, der påviste overbetaling af privathospitaler, får statsrevisorer til at reagere.

Især statsrevisorerne fra oppositionen er kritiske over for, at både Jyllands-Posten og Politiken har kunnet citere Henrik Otbo for sige, at han mundtligt var blevet forsikret af departementscheferne fra henholdsvis Sundhedsministeriet og Finansministeriet om, at han havde fået alle relevante oplysninger tilbage i 2008.

Det skulle så vise sig, at han ikke fik udleveret et notat med interne beregninger, der påviste en overbetaling af privathospitalerne på omkring 25 procent. Tidligere sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) har til flere medier sagt, at dette er en fejl fra ministeriets side.

Notatet, der er på 95 sider, fik Rigsrevisionen først udleveret, efter Rigsrevisonen havde afleveret sin rapport.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00