Bedre sundhedsformidling i høring denne uge

FORMIDLING: Myter og hjemmestrikkede sandheder om alt fra ernæring til behandling af sygdomme skal bekæmpes med god sundhedsformidling. Det mener Tænketanken Mandag Morgen, som arbejder på et kodeks for medier og aktører. Et udkast er i høring netop nu.

Skal man tage kosttilskud mod osteoporose? Må førskolebørn få vegansk kost? Og hvilke bivirkninger er der ved vacciner?

Danskernes interesse for sundhed er stor, og læger og sundhedsmyndigheder opfattes ikke længere som de eneste autoriteter på området. Det stiller store og nye krav til sundhedsformidling - både fra medierne og fra alskens sundhedsaktører.

Tænketanken Mandag Morgen har med støtte fra Tryg Fonden og en stribe centrale aktører på sundheds-, og kost- og ernæringsområdet udarbejdet et udkast til to frivillige kodekser, der skal højne kvaliteten af sundhedsformidling i samfundet. Et kodeks skal her forstås som en række vejledende retningslinjer, som det er meningen, at de relevante parter kan tilslutte sig.

Høring på Facebook
Baggrunden for initiativet er en analyse foretaget af Tænketanken Mandag Morgen på opdrag af Tryg Fonden. Analysen viste en stigende usikkerhed blandt danskerne om, hvad der er sundt og usundt.

Med dette afsæt samlede Tænketanken Mandag Morgen og Tryg Fonden i december 2017 flere end 150 centrale sundhedsaktører til en konference for at diskutere, hvordan man kan kvalificere kommunikationen på sundhedsområdet. 

Konkret er der nu udarbejdet to kodekser – et for medier og et for sundhedsprofessionelle. 

I denne uge inviteres centrale sundhedsaktører til at komme med input til indholdet i de to kodekser ved at deltage i Facebook-gruppen ”Høring: Kodeks for god sundhedsformidling”. Den digitale høring finder sted frem til fredag den 11. april.

Forrige artikel Beth Lilja stopper som vicedirektør for Sjællands Universitetshospital Beth Lilja stopper som vicedirektør for Sjællands Universitetshospital Næste artikel S vil lave bostedsreform, selv om sundhedsreformen falder S vil lave bostedsreform, selv om sundhedsreformen falder
Peder Holk Nielsen stopper i Novozymes

Peder Holk Nielsen stopper i Novozymes

NAVNE: Topchef i Novozymes Peder Holk Nielsen har meddelt, at han fratræder sin stilling som administrerende direktør primo 2020. Det sker efter en række nedjusteringer inden for de seneste år.