Sundheds-citater fra et folketingsår

CITATER: Altinget | Sundhed har samlet en buket af de mest opsigtsvækkende citater på sundhedsområdet fra folketingsåret, der gik. Læs eller genlæs citaterne her.
Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Tyson W. Lyall

I det forgangne år er der blevet sagt og skrevet meget om sundhedsområdet. Altinget | Sundhed har i anledning af sommerferien kigget arkiverne igennem og fundet en række af de mest bemærkelsesværdige citater fra det afsluttede folketingsår. Læs citaterne her:

Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) om glemmebøder (Altinget | Sundhed 15. juni).
"Jeg kan lige se Bent Hansen stå og sige: "Nej, lille Peter. For det første må du ikke ryge, for det er usundt. Det fortæller jeg dig, for det ved jeg. Og hvis du ikke gør det, jeg siger til dig eller kommer, når jeg siger, så får du en bøde". Læs hele artiklen her.

Formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) om glemmebøder (Altinget | Sundhed 3. maj).
"Hvis sygehuset aflyser uden gyldig grund, så har vi det samme problem, som patienterne har. Vi skal feje for egen dør. Så vi skal have lavet et system, som vender begge veje. Hvis vi holder patienter for nar ved at indkalde for mange patienter, og vi siger til de sidste tre, at det var godt nok ærgerligt, men I kommer ikke til i dag, så går det jo ikke. Hvis vi synder, så skal vi også lægge en afgift". Læs hele artiklen her.

Professor i sundhedsøkonomi Kjeld Møller Pedersen om hofte- og hånd-operationer (Altinget | Sundhed 25. maj).
"Når krybben er tom, så kigger man jo efter hø alle steder. Det er ikke, fordi hånd- og hofteoperationer vælter læsset. Men når man laver lignende tiltag på andre områder, så løber det op i beløb, der kan mærkes". Læs hele artiklen her.

Fødevareordfører Erling Bonnesen (V) om salt (Altinget | Sundhed 28. september).
"Der er jo ingen grund til at opfinde det varme vand to gange (...)" Læs hele artiklen her.

Sundhedsordfører Liselott Blixt (DF) om rygeforbud (Altinget | Sundhed 13. oktober).
"Jeg mener ikke, at det er noget, EU skal blande sig i. I første omgang anså jeg det for en aprilsnar, at de skulle begynde at blande sig i vores lovgivning herhjemme." Læs hele artiklen her.  

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder (V) om forløbskoordinatorer (Altinget | Sundhed 11. oktober).
"Med de såkaldte forløbskoordinatorer er der virkelig noget at hente, for de skal sikre, at patienterne bliver samlet godt og rigtigt op undervejs, så den ene hånd hele tiden ved, hvad den anden gør." Læs hele artiklen her.

Sundhedsordfører Jonas Dahl (SF) om passiv rygning (Altinget | Sundhed 13. oktober).
"Det er helt evidensbaseret viden, at passiv rygning er skadeligt, så jeg er da chokeret over, at sundhedsministeren tilsynesladende lever i en osteklokke fra 1970'erne." Læs hele artiklen her.

Overlæge Kim Dalhoff fra klinisk farmakologisk afdeling på Bispebjerg Hospital om ADHD-medicin (Altinget | Sundhed 7. december).
"Det er min klare frygt, at det går som en løbeild blandt børn, at ADHD-medicin kan bruges som rusmiddel". Læs hele artiklen her.

Partileder Villy Søvndal (SF) om sygehusvæsenet (Altinget | Sundhed 12. december).
"Jeg tror, at næste valg bliver sidste udkald, hvis vi skal sikre, at vi får ét samlet sundhedsvæsen med lige adgang til behandling for alle i stedet for to konkurrerende systemer, hvor nogle kan komme hurtigere til end andre". Læs hele artiklen her.

Konstitueret direktør for Sundhedsstyrelsen Else Smith om sig selv (Altinget | Sundhed 14. december).
"Dybest set er jeg en bonderøv fra Vestjylland. Jeg har en meget stor respekt for det enkelte menneske og tænker ikke så intellektuelt. Jeg kan godt lide at sortere tingene og er meget realistisk omkring det arbejde, jeg udfører". Læs hele artiklen her.

Medlem af Det Etiske Råd, læge Lotte Hvas, om speciallægers forskelsbehandling af patienter med sundhedsforsikringer (Altinget | Sundhed 11. januar).
"Jeg føler mig som en del af et korrupt system". Læs hele artiklen her.

Hospitalsdirektør på Herlev Sygehus Søren Rohde om sagen med lægernes "døds-koder" (Altinget | Sundhed 24. januar).
"Jeg undskylder det over for de implicerede". Læs hele artiklen her.

Direktør i HjerneSagen Lise Beha Erichsen om oppositionens manglende handling over for salt i fødevarer (Altinget | Sundhed 9. marts).
"Det kunne godt smage lidt af en syltekrukke, og når man skal sylte, så skal der jo salt i, og det er ikke godt". Læs hele artiklen her.

Formand for Dansk Psykiatrisk Selskab Jeanett Bauer om debatten om lykkepillers bivirkninger på gravide (Altinget | Sundhed 8. juni).
"Det er som om, at når det handler om psykiatri, så er holdningen, at man kan altid være lidt ked af det. Men det er ikke bare at være lidt ked af det. Det er sygdomme, som man kan dø af". Læs hele artiklen her.

Bidrag gerne med citater i kommentarfeltet, hvis du mener, at vi har overset nogle bemærkelsesværdige citater på sundhedsområdet fra folketingsåret, der gik.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00