Dagens podcast: Hvorfor har vi overhovedet brug for en sundhedsreform?

AJOUR: Nu skulle det være sikkert og vist: Regeringen præsenterer en stor reform af sundhedsvæsenet. Hvad ved vi, hvorfor har processen taget så lang tid, og hvorfor er der brug for reformen?

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby og statsminister Lars Løkke Rasmussen ventes at præsentere sundhedsreformen meget snart. Arkivfoto
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby og statsminister Lars Løkke Rasmussen ventes at præsentere sundhedsreformen meget snart. ArkivfotoFoto: Mathias Løvgreen/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

"På den anden side af efterårsferien vil regeringen fremlægge en sundhedsreform. Der – som en del af sammenhængsreformen – vil sætte borgeren, mennesket, patienten i centrum."

Sådan sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin tale til åbningen af Folketinget i oktober sidste år. Og så gik tiden ellers, og skærmydslerne om regionernes fremtid er i mellemtiden brudt ud i lys lue – ikke mindst internt i Venstre.

Men nu skulle det være sikkert og vist: Den meget omtalte og længe ventede sundhedsreform er lige på trapperne. Derfor har Altinget: ajour inviteret sundhedsredaktør Signe Løntoft i studiet for at gøre os klar.

For hvad betyder det, når Ellen Trane Nørby taler om, at reformen ”skal skabe bedre sammenhæng, mere nærhed og gøre op med geografisk ulighed”?

Hvorfor er reformen gentagne gange blevet udsat? Hvad ved vi om den? Og hvorfor skal den danske sundhedssucces reformeres?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00