hovedsæde
Adam Wolf får sin daglige gang i Danske Regioners hovedsæde på Amerika Plads i København.

Danske Regioner får ny direktør

20. februar 2012 kl. 11:36
NYT NAVN: Domstolsstyrelsens hidtidige direktør Adam Wolf bliver interesseorganisationen Danske Regioners nye topembedsmand.
| Flere

Det bliver 53-årige Adam Wolf, der fra 1. april bliver øverste embedsmand i Danske Regioner. Organisationen er interesse- og forhandlingsorganisation for landets fem regioner.  

Adam Wolf, der er uddannet cand.scient. pol., har hidtil været direktør i Domstolsstyrelsen.

Han afløser Per Okkels, som i november blev departementschef i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Adam Wolf har i en længere årrække været en central embedsmand i Finansministeriet og i Statsministeriet, hvor han har været sekretariatschef. I Finansministeriet var han blandt andet afdelingschef med ansvar for generel udgiftpolitik.

Bent Hansen: Han matcher os
Formand for Danske Regioner, Bent Hansen (S), er glad for ansættelsen og er sikker på, at Adam Wolf har de helt rigtige kvalifikationer og erfaringer.

"Han får fornøjelsen af at stå i spidsen for en stærk interesseorganisation, der indtager en central rolle i indretningen af vores fælles velfærdssamfund. Det er en rolle, der meget præcist matcher Adam Wolfs erfaringer, så jeg glæder mig meget til samarbejdet," siger Bent Hansen.

Som direktør for Domsstolsstyrelsen har Adam Wolf blandt andet haft ansvaret for domstolsreformen fra 2007.

Hos Danske Regioner vil Adam Wolf få ansvaret for driften og administrationen af Danske Regioner, der har 160 medarbejdere.

Central forhandler
I stil med ministeriernes departementschefer vil en stor del af hans arbejde også bestå i at rådgive Danske Regioners folkevalgte politikere.

Han skal desuden være den centrale forhandler i de større forhandlinger, hvor Danske Regioner repræsenterer de fem regioner. Her kan nævnes de årlige økonomiforhandlinger mellem staten og regionerne.

Adam Wolf kommer også til at spille en vigtig rolle, når Danske Regioner sammen med KL og Sundhedsministeriet skal evaluere kommunalreformen.

Her skal han være med til at sikre, at Danske Regioner kommer stærkest muligt ud af kampen med kommunerne om, hvem der skal styre de lokale sundhedsopgaver, i takt med at den nye sygehusstruktur ser dagens lys.

Det rigtige netværk
I forbindelse med evalueringen af kommunalreformen, de årlige økonomiforhandlinger med staten og andre centrale forhandlinger nævnes det ofte, at det er vigtigt med et godt netværk i centraladministrationen.

Særligt i Finansministeriet, der leder eller deltager i de fleste forhandlinger, hvor der er økonomi involveret. Og her har Adam Wolf netværket. Han har i alt otte års erfaring fra Finansministeriet, hvor han har haft fire forskellige chefjobs.

Adam Wolfs forgænger Per Okkels afløste Kristian Wendelboe som direktør i Danske Regioner.

Ligesom Kristian Wendelboe har Adam Wolf også rundet Finansministeriet. Modsat Per Okkels og Kristian Wendelboe har han ikke tidligere været ansat i Danske Regioner eller i amterne.

Ender Adam Wolf som departementschef i Sundhedsministeriet, bliver han således den tredje departementschef, der går direkte fra direktørposten i regionerne til chefstolen i Sundhedsministeriet.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK