De unge skal oplyses om prævention

Unge skal have gratis kondomer, hvis det står til Line Barfod (EL), så stigningen i aborter kan nedbringes. Sundhedsministeren vil ikke tage stilling til forslaget, men henviser til, at Sundhedsstyrelsen planlægger en oplysningskampagne. Sex og Samfund mener, at en sådan kampagne er hårdt tiltrængt.
Cecilie Bech
Line Barfod (EL) mener ikke, at regeringen gør nok for at oplyse teenagepiger og -drenge om sex og prævention.

Hun har derfor opfordret sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen til at tage initiativ til at give unge mellem 15 og 18 år et tilbud om gratis kondomer. Kondomerne skal være tilgængelige de steder, de unge færdes meget - eksempelvis i skoler og ungdomsklubber:

"Der gøres en del rundt omkring, men det er bare ikke nok. Oplysningen om sex og prævention skal hænge sammen med tilgængeligheden af kondomer. Det hjælper ikke meget, at der er en kampagne rettet mod de unge, der siger, at de skal bruge kondomer, hvis de så ikke har dem," siger hun til Altinget.

Line Barfod mener, det er nødvendigt at handle - blandt andet med de gratis kondomer - for at komme stigningen i aborttallet fra 2002 til 2003 til livs.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00