Den tipsdømte rejste sig som radikal stjerne

PORTRÆTINTERVIEW: Radikal pressechef Lars Nielsen forlader Christiansborg til fordel for Københavns Rådhus. Efter en dom for fusk med tipsmidler i 90erne måtte han opgive sin drøm om at blive politiker. Han rejste sig og kaldes i dag en stjerne af MF Margrethe Vestager (R).

Han er en stjerne. Det kan der ikke være to meninger om. Han er den største radikale politiske begavelse i min generation.

Margrethe Vestager
MF, tidl. minister (R)
I skolegården står en ung dreng og tjatter til en tagrende. Han stinker langt væk, fordi han har tilbragt de sidste par nætter på en mark. Han er autist, og så er han medlem af Radikal Ungdom (RU).

Ligesom den gruppe, der er samlet til møde i et lånt klasselokale, og som lige nu sidder og kigger forlegent i alle andre retninger end på drengen ved tagrenden.

Undtagen Lars Nielsen. Den daværende ungdomsformand rejser sig op og går ud til dagens sidst fremmødte medlem og tager ham i hånden.

Lars Nielsen forlader 1. februar stillingen som sekretariats- og pressechef for Det Radikale Venstre på Christiansborg. Foto: Rasmus Flindt.

Dokumentation
Om Lars Nielsen:
Lars Lammert Nielsen er 39 år og uddannet cand.scient.pol. fra Århus Universitet.

Han meldte sig ind i Det Radikale Venstre i 1984 og blev hurtigt medlem af Forretningsudvalget for Radikal Ungdom og siden formand - en post han bestred fra 1989 og to år frem. Han var dengang opstillet i Skive-kredsen som folketingskandidat for partiet, men som konsekvens af sin indblanding og dom i Tips-sagen i begyndelsen af 1990erne trak han sig.

Dernæst fik han job som sekretariatsleder i Europabevægelsen, hvor han var i fem år. Siden blev han pressechef for Det Radikale Venstre på Christiansborg, hvor han siden 2004 desuden har bestredet jobbet som sekretariatsleder.

Efter seks et halvt år på Christiansborg har han nu søgt og fået jobbet som pressechef for Københavns nye teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R).

Lars Nielsen er gift med Lisbeth Nielsen, afdelingschef hos IBM. Sammen har de børnene Inger på 5 og Katrine på snart 10 år.

Familien bor på Islands Brygge og har sommerhus ved Stillinge Strand i nærheden af Slagelse. Lars Nielsen er bogorm med særlig hang til politiske bøger.

Desuden er han indehaver af alle afsnit af serien 'Præsidentens Mænd' og har i det hele taget en stor passion for amerikansk politik.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00