Analyse af 
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Direktørfyring i Region Sjælland puster til toplederkrisen i regionerne

Fyringen af Annemarie Zacho-Broe som direktør i Region Sjælland kommer på et særdeles ubelejligt tidspunkt for både den fyrede, Region Sjælland og faktisk også de fire andre regioner. 

Formandstrioen i Region Sjælland har ikke givet nogen begrundelse for, hvorfor de efter fem måneder vil afskedige deres øverste embedsmand, Annemarie
Zacho-Broe . 
Formandstrioen i Region Sjælland har ikke givet nogen begrundelse for, hvorfor de efter fem måneder vil afskedige deres øverste embedsmand, Annemarie Zacho-Broe . Foto: Claus Bech
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det var en særdeles kortfattet pressemeddelelse, der mandag eftermiddag blev sendt ud fra Region Sjællands hovedsæde i Sorø.

Regionens øverste embedsmand, direktør Annemarie Zacho-Broe, er med øjeblikkelig virkning fritaget for tjeneste, og der indledes en personaleproces, kunne man læse af den kun 59 ord korte pressemeddelelse.

Fritagelsen, som er et fint ord for en kommende fyring, udløste øjeblikkelige spekulationer om årsagerne til den drastiske handling, som indtræffer efter kun fem måneders ansættelse af Annemarie Zacho-Broe, der under stor mediebevågenhed blev fjernet fra jobbet som kommunaldirektør i Fredericia i 2021.

0:000:00