Det trækker op til store forandringer for de praktiserende læger

Sophie Løhde nikkede tirsdag anerkendende til Sundhedsstrukturkommissionens vidtgående forslag for fremtidens almen praksis. Praktiserende læger skal spille en større rolle men have mindre medbestemmelse på hvordan, og så skal de ikke alle honoreres ens, lyder det blandt andet.

Andreas Wind

Uanset hvilken struktur for sundhedsvæsenet, regeringen lægger sige fast på, kommer den ikke uden om én ting: Der er brug for en omfattende reform af almen praksis.

Det er en af de klare konklusioner Sundhedsstrukturkommission har draget i deres store rapport, som de tirsdag inddrog offentligheden i.

For imens Jesper Fisker og co. gjorde, hvad de kunne for at holde sig ude af det politiske drama om opgavefordelingen mellem kommuner, regioner og stat, så var de anderledes klare i spyttet om behovet for markante ændringer i styringen og ledelsen af de praktiserende læger og almen praksis.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024