DF: Langt flere skal omfattes af udredningsret

FORSLAG: Dansk Folkepartis sundhedsordfører foreslår en markant udvidelse udredningsretten. Det skal ske ved, at blandt andet allergikere, der er henvist henvist til speciallæger, som noget nyt også skal være dækket af rettigheden. Men der er et bagvedliggende problem, advarer patientforening.

Der er behov for flere læger med speciale i allergi, hvis ventetiden til allergi-udredning skal være kortere, mener patientforeningen, Astma- Allergi Danmark
Der er behov for flere læger med speciale i allergi, hvis ventetiden til allergi-udredning skal være kortere, mener patientforeningen, Astma- Allergi DanmarkFoto: Lars Helsinghof /Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

De private klinikker er også fuldt booket op.

Anne Holm Hansen, Vicedirektør, Astma- Allergi Danmark

Den hidtidige regel om, at den 30 dages udredningsret kun gælder patienter, som er henvist til sygehusbehandling, skal udvides. Det mener man i Dansk Folkeparti.

Helt konkret peger partiets sundhedsordfører, Liselott Blixt, på udredningen af allergikere, der er ramt af lange ventetider i store dele af landet.

”Når man har en sygdom, som skal udredes og behandles, så bør det jo være underordnet, hvor man er henvist til,” siger Liselott Blixt. Hun peger på, at nogle patienter bliver henvist til et sygehus, mens andre bliver henvist til praktiserende speciallæger og dermed ikke er dækket af garantien.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00