Ergoterapeuter og handicaporganisationer: Hæv ambitionsniveauet for hjælpemidler

DEBAT: Danmark kan blive et foregangsland på hjælpemiddelområdet, hvis der prioriteres flere forskningsmidler til at udvikle hjælpemidler og gøre de eksisterende mere brugervenlige, skriver Tina Nør Langager og Thorkild Olesen.

Det kan gavne både den enkelte borger og samfundet, hvis der lægges nogle flere midler i forskning på hjælpemiddelområdet, skriver formanden for Ergoterapeutforeningen og formanden for Danske Handicaporganisationer.
Det kan gavne både den enkelte borger og samfundet, hvis der lægges nogle flere midler i forskning på hjælpemiddelområdet, skriver formanden for Ergoterapeutforeningen og formanden for Danske Handicaporganisationer.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Natasha Jahanshahi

Danmark skal være et foregangsland på hjælpemiddelområdet. Men det kræver større ambitioner fra både Christiansborg, regioner og kommuner.

Tina Nør Langager og Thorkild Olesen
Hhv. formand, Ergoterapeutforeningen og formand, Danske Handicaporganisationer
Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Af Tina Nør Langager og Thorkild Olesen
Hhv. formand, Ergoterapeutforeningen og formand, Danske Handicaporganisationer

Johnna har på allernærmeste hold oplevet, hvor svært det er at få et hjælpemiddel, der passer til hende.

Efter 20 år var Johnnas kørestol så slidt, at hun havde brug for en ny. Johnna har hypermobile led og spastiske lammelser og kæmpede i halvandet år med kommunen for at få en passende kørestol. 

0:000:00