DI foreslår vækstteam for kunstig intelligens

LIFE SCIENCE: Dansk Industri vil sikre, at dansk vækstpotentiale inden for life science-industrien udnyttes optimalt. Derfor opfordrer de regeringen til at nedsætte et vækstteam for healthtech og kunstig intelligens.

Hver gang Danmark eksporterer for 100 kroner, står sundhedsindustrien for 17 af dem. Det gør Danmark til det land i Europa, der kun overgået af Irland har den største sundhedseksport. 

Dansk Industri (DI), der repræsenterer mange af virksomhederne i den danske life science-industri, foreslår derfor, at regeringen nedsætter et vækstteam for healthtech og kunstig intelligens (AI) for at sikre Danmark titlen som førende healthtech-nation. Det skriver DI i en pressemeddelelse.

”Et vækstteam vil kunne være med til at sikre større fremdrift i brugen af data og kunstig intelligens i sundhedsvæsenet i Danmark. Samtidig vil det kunne bidrage til at skabe attraktive muligheder for sammen at udvikle nye sundhedsteknologiske løsninger i Danmark i et tæt samarbejde mellem sundhedsvæsenet, sundhedsindustrien, uddannelsesinstitutioner og startups. Et tæt samarbejde vil give endnu bedre danske løsninger, som vi kan udbrede til hele verden,” siger administrerende direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen.

Login