DI foreslår vækstteam for kunstig intelligens

LIFE SCIENCE: Dansk Industri vil sikre, at dansk vækstpotentiale inden for life science-industrien udnyttes optimalt. Derfor opfordrer de regeringen til at nedsætte et vækstteam for healthtech og kunstig intelligens.

Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Laura Hattens

Hver gang Danmark eksporterer for 100 kroner, står sundhedsindustrien for 17 af dem. Det gør Danmark til det land i Europa, der kun overgået af Irland har den største sundhedseksport. 

Dansk Industri (DI), der repræsenterer mange af virksomhederne i den danske life science-industri, foreslår derfor, at regeringen nedsætter et vækstteam for healthtech og kunstig intelligens (AI) for at sikre Danmark titlen som førende healthtech-nation. Det skriver DI i en pressemeddelelse.

”Et vækstteam vil kunne være med til at sikre større fremdrift i brugen af data og kunstig intelligens i sundhedsvæsenet i Danmark. Samtidig vil det kunne bidrage til at skabe attraktive muligheder for sammen at udvikle nye sundhedsteknologiske løsninger i Danmark i et tæt samarbejde mellem sundhedsvæsenet, sundhedsindustrien, uddannelsesinstitutioner og startups. Et tæt samarbejde vil give endnu bedre danske løsninger, som vi kan udbrede til hele verden,” siger administrerende direktør i DI, Lars Sandahl Sørensen.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00