Om  
Stig Hedegaard Kristensen
Jan Rishave

Dødsfald: Fhv. formand for Nyreforeningen Stig Hedegaard Kristensen (69)

Fhv. formand for Nyreforeningen og næstformand for Danske Patienter, Stig Hedegaard Kristensen, Randers, døde forleden, 69 år gammel.

Redaktionen

Stig Hedegaard Kristensen var formand for Nyreforeningen i 2002-14 og var medstifter af og gennem flere år næstformand for Danske Patienter.

Stig Hedegaard Kristensen var medlem af sundhedspolitisk udvalg i Danske Handicaporganisationer, medlem af Patientskadeankenævnet, ligesom han deltog aktivt i samarbejdet mellem de nordiske nyreforeninger (NNS) og de europæiske nyrepatienters sammenslutning Ceapir.

En anden tidligere formand for Nyreforeningen, Jan Rishave, siger:

”Stig var meget karismatisk. Han havde stærke holdninger og meninger, men han ville samtidig gerne høre andres synspunkter og kunne også påvirkes. Vi havde nogle gode diskussioner. Stig var taktisk, og han havde en politiker i maven, hvilket kom Nyreforeningens medlemmer til gode, når han gik ind i de politiske sager. Stig var også et menneske, der forsvarede de svageste. Det var f.eks. hans fortjeneste, at Nyreforeningen fik 20 mio. kr. til de nyrepatienter, der blev skadet af kontrastmidlet Omniscan.”

Stig Hedegaard Kristensen var med til at starte Oplysning om Organdonation (tidl. Transplantationsgruppen), som senere blev lagt ind under Dansk Center for Organdonation. 

Ved siden af sit idealistiske arbejde var Stig Hedegaard Kristensen såkaldt Treasurer i sin lokale kirke, Sct. Clemens i Randers.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stig Hedegaard Kristensen

Fhv. formand for Nyreforeningen (2002-14), fhv. medstifter af og næstformand for Danske Patienter
cand.oceon. (Aarhus Uni. 1978)

Jan Rishave

Formand, Nyreforeningens donorudvalg