DRC støtter et frivilligt rygeforbud

På baggrund af det seneste års debat om rygeforbud på resturanter og caféer har SundhedsTinget bedt Informationschef i Danmarks Restauranter & Caféer, DRC, Carsten Kruuse, begrunde den skepsis overfor et rygeforbud, som resten af branchen ikke deler.
Cecilie Bech
  • I er skeptiske overfor den undersøgelse, som Arbejdsmiljøinstituttet har lavet for HORESTA og RBF, der danner grundlag for den debat, der har kørt de seneste måneder. Hvorfor?

    Fordi rapporten tager udgangspunkt i udenlandske forhold i stedet for danske. I Danmark har vi slet ikke den samme restaurationskultur, som man har i fx Tyskland, Frankrig og England, som har mange fuldtidsansatte og livstidsansatte. I Danmark har vi typisk en kultur, hvor folk går i byen meget færre gange om året, hvilket betyder, at vi i Danmark primært har deltidsansatte og studerende.

    Disse mennesker bliver ikke udsat for passiv rygning i 20 år i træk, som de måske gør i de lande, undersøgelsen tager udgangspunkt i. Det gør de ikke, og der har man ikke undersøgt i forhold til de særlige danske forhold.

    Ja, det vil vi også gerne vide. Hvorfor HORESTA gik ind på RBFs ønske om at få lavet en sådan undersøgelse, det er os lidt en gåde. Men man skal være klar over, at der er en forskel på HORESTAs medlemssammensætning og vores.

  • Altinget logoSundhed
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00