Flere med psykiske handicap kommer i arbejde

PSYKISK SYGE: Næsten en tredjedel af psykisk handicappede danskere var i arbejde sidste år mod kun lidt over en femtedel i 2008, viser en ny rapport fra SFI. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) glæder sig over tendenserne, men understreger, at der er behov for fortsat indsats.
Markant flere psykisk handicappede danskere er kommet ud på arbejdsmarkedet siden 2008. Nye tal fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, viser, at andelen af psykisk handicappede, der er i arbejde, er steget markant fra 21,9 procent i 2008 til 30,7 procent i 2010.

Samtidig er andelen af beskæftigede med andre typer handicap kun steget med 5,2 procent i perioden, og den generelle beskæftigelse i befolkningen er faldet.
Der er dermed sket en klar forbedring i beskæftigelsen for personer med psykiske lidelser, konkluderer rapporten.

Nødvendigt med fortsat indsats 
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) glæder sig over de positive tendenser. 

"Vi ved, at hver femte af os oplever psykiske problemer i løbet af et år, så den her udvikling er godt nyt for rigtig mange. Personer med psykiske lidelser må ikke lades i stikken, og det er afgørende, at de har kontakt med arbejdspladsen," siger beskæftigelsesministeren i en pressemeddelelse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00