Om  
Tanja Nielsen
Torben Klitmøller Hollmann

FOA har valgt ny formand for social- og sundhedssektoren

Social- og sundhedsassistent Tanja Nielsen er på et årsmøde blevet valgt som ny formand for den største sektor i FOA, Social- og Sundhedssektoren. Hun overtager posten fra Torben Hollmann, der forlod posten i september. 

Foto: Presse/FOA

Tanja Nielsen er ny formand for FOAs Social- og Sundhedssektor og dermed de 85.000 erhvervsaktive medlemmer, der udgør FOA's største sektor.

Det skriver FOA i en pressemeddelelse.

Tanja Nielsen blev valgt på et årsmøde i FOAs Social- og Sundhedssektor, hvor hun var i kampvalg mod Camilla Pedersen, faglig sekretær i FOA Social- og Sundhedsafdeling.

Den nye sektorformand har mere end 20 års erfaring fra social og sundhedsområdet, hvor hun begyndte som ufaglært på Thorshøj plejehjem i Holstebro efter handelsskolen. Hun blev uddannet social- og sundhedshjælper i 1995 og social- og sundhedsassistent i 1997.

Nu bliver hun formand for FOAs største sektor, der blandt andet omfatter social- og sundhedsassistenter og -hjælpere, hjemmehjælpere og handikaphjælpere. Hun overtager posten i en udfordrende tid, hvor FOA ifølge Tanja Nielsen står over for en af de sværeste overenskomstforhandlinger længe.

”Vi står midt i en række vigtige opgaver. Vi har tvingende brug for en psykiatriplan og en sundhedsreform, og arbejdet med den nye ældrelov skal tilbage på skinnerne. Jeg glæder mig til at gribe de bolde, og gå i gang med arbejdet,” siger Tanja Nielsen i pressemeddelelsen.

Hun uddyber, at hun blandt andet vil have blikket rettet mod fastholdelse og rekruttering på hele området med bedre arbejdsmiljø og vilkår som helt centrale redskaber for at løse udfordringerne.

Tanja Nielsen overtager posten fra Torben Hollmann, der i september forlod posten efter fire år for at blive centerchef for sundheds- og ældreområdet i Næstved Kommune. Kort inden hans afgang blev han udpeget som den 16. mest magtfulde person på sundhedsområdet af Dagens Medicin.
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tanja Nielsen

Sektorformand, FOAs Social- og Sundhedssektor
social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen Herning 1997)

Torben Klitmøller Hollmann

Spidskandidat (S), Region Sjælland, kommunal centerchef for sundhed og ældre, fhv. formand, social- og sundhedssektoren, FOA
social- og sundhedsassistent, ma. i organisationspsykologi

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024