Forhandlinger om kvalitetsplan genopliver gammel debat om snitflader mellem sundhed og ældre

Kvalitetsstandarder for kommunerne er et must, mener aktører og partier, men der er uenighed om, hvor bindende de skal være. Og om de kun skal vedrøre de opgaver, som reguleres af sundhedsloven.

Ifølge Danske Patienter er det afgørende at få adresseret snitfladerne mellem Sundhedsloven og Serviceloven, når partierne skal forhandle kvalitetsplan. I en paneldebat meldte ordførere fra V, R og S sig klar til at kigge på problematikken.
Ifølge Danske Patienter er det afgørende at få adresseret snitfladerne mellem Sundhedsloven og Serviceloven, når partierne skal forhandle kvalitetsplan. I en paneldebat meldte ordførere fra V, R og S sig klar til at kigge på problematikken.Foto: Claus Boesen
Signe Løntoft

En kvalitetsplan for de kommunale sundhedstilbud er afgørende for at indfri sundhedsreformens målsætninger.

Det var budskabet fra samtlige af sundhedsvæsenets aktører på et topmøde i Lægeforeningen tidligere denne uge. Men de ordførere, der i disse uger deltager i forhandlinger om reformen, vil ikke på forhånd lægge sig fast på, hvor bindende kvalitetsstandarderne skal være, og hvor hurtigt man skal gå frem. Det fremgik af en paneldebat med Martin Geertsen (V), Stinus Lindgreen (R) og Rasmus Horn Langhoff (S).

Både Venstre og De Radikale svarede klart ja til, at Sundhedsstyrelsen fremover skal have magt til at pålægge kommunerne at leve op til bindende kvalitetsstandarder. 

0:000:00