Fra fond til forsker: Forskning i kroniske sygdomme får millionløft

FONDE: Trygfonden har uddelt millionbeløb til flere forskningsprojekter inden for sundhedsområdet. Der er særligt fokus på forskning, der gavner mennesker med kronisk sygdom. Projekterne omhandler blandt andet demens og adfærdsterapi.

Patienter med kronisk leddegigt har medvirket i et projekt, hvor de gennem tre samtaler og en række SMS-beskeder skulle blive mere fysisk aktive. Projektet viste sig at have stor effekt.
Patienter med kronisk leddegigt har medvirket i et projekt, hvor de gennem tre samtaler og en række SMS-beskeder skulle blive mere fysisk aktive. Projektet viste sig at have stor effekt.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sofie Hvemon

Spørgeskemaer, SMS’er og et Familiehus.

Det er blot nogle af forskningsprojekternes metoder til at forbedre livskvaliteten hos mennesker med kroniske sygdomme og deres pårørende.

Blandt modtagerne af Trygfondens donationer er overlæge Hanne Kruuse Rasmussen fra Bispebjerg Hospital. Hun har modtaget 2.004.966 kroner til at forske i effekten af kognitiv adfærdsterapi til patienter med åreforsnævring i hjertet. 160.000 danskere lider af åreforsnævring i hjertet, og hver femte lider derudover af mentale problemer som angst og depression. Hvis forskningsprojektet finder positive resultater, kan metoden potentielt udbredes til hjerteafdelinger i hele landet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024