Fra fond til forsker: Millioner til klimaet, hjerneforskning og grønt slam-projekt

FONDE: Lundbeckfonden har uddelt 228 millioner kroner til forskning inden for hjernen og personlig medicin. Samtidig modtager dansk forsker 11,2 millioner kroner til nyt projekt om mere bæredygtig vådaffaldshåndtering, der skal gavne miljøet i hele verden.

Adjunkt Patrick Biller skal lede projektet Reboot, som officielt starter første januar 2020, hvor Patrick Biller etablerer en forskningsgruppe til formålet.
Adjunkt Patrick Biller skal lede projektet Reboot, som officielt starter første januar 2020, hvor Patrick Biller etablerer en forskningsgruppe til formålet.Foto: AU Foto
Sofie Hvemon

Begynder Parkinsons sygdom i tarmsystemet? Kan celledød spille en negativ rolle i forbindelse med hjernesygdomme? Hvordan forebygges udviklingen af demens bedst?

Det er nogle af de spørgsmål, en række forskere skal beskæftige sig med som følge af Lundbeckfondens støtte til 18 forskningsprojekter inden for hjerneforskning og personlig medicin. Der er tale om i alt 228 millioner kroner fordelt på de forskellige projekter. Det skriver Lundbeckfonden i en pressemeddelelse.

Projektets tematikker
Projekterne kan inddeles efter forskellige tematikker, hvoraf den ene tematik er "årsager til hjernesygdomme".

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024