Fra radikal folketingskandidat til pressechef for S

PORTRÆTINTERVIEW: Det tog ikke Lars Kaspersen mange minutter at sætte en streg over tyve år som en markant skikkelse i Det Radikale Venstre. Årsag: et stk. jobtilbud som ny S-pressechef på Christiansborg. Altinget tegner et portræt af den nye pressemand.

Jeg var engang til sådan et ’netværk-seminar’, hvor de stod og fortalte om, hvordan man skulle huske at sætte en time af om ugen til at netværke, og når man sad i bilen, så skulle man huske at lave en liste over, hvem man skulle huske at ringe til. Det har jeg aldrig gjort. Det skulle gerne komme mere naturligt, så tror jeg også, at det holder bedre.

Lars Kaspersen
Ny pressechef for Socialdemokraterne
Han vader lige ind i folk, har et strategisk høgeblik og en fornem forståelse for politisk kommunikation. På privatfronten en familiemand med hang til fritidstennis og med et fanatisk forhold til pianorockeren Billy Joel.

Sådan beskriver venner gennem mere end 20 år, tidligere partifæller og hans kommende arbejdsgiver den 37-årige Lars Kaspersen, der 1. januar stopper som informationschef i TV Danmark for at sætte sig i den stol, der har stået tom, siden Erik Bjørn Møller forlod stillingen som S-pressechef på Christiansborg i august.

Toga-netværket
Vennerne tæller bl.a. pressechef i Finansministeriet Mikkel Faurholdt, næstformand i S-folketingsgruppen Henrik Sass Larsen, Det Radikale Venstres pressechef Lars Nielsen, næstformand i De Radikales Folketingsgruppe Margrethe Vestager, S-partisekretær Jens Christiansen, nyligt afgået politisk leder af Venstre i København Søren Pind og sidst - men ikke mindst -hans kone Henriette Rald, der har en fortid som pressesekretær for daværende økonomiminister Marianne Jelved (R).

Venner hvoraf mange kan spores tilbage til 'Toga-netværket', et slæng af ungdomspolitikere, som i 1980’erne havde deres faste gang tæt ved Christiansborg på Toga Bar, også kendt under navnet Det Politiske Kandestøberi.

Dokumentation
Om Lars Kaspersen:

Privat:
Født i 1968 på Fyn. Bor i dag i Bagsværd sammen med sin kone Henriette Rald (kommunikationsdirektør i Forsikring & Pension). Sammen har de børnene Thomas på fem år og Louise på tre år. Fritiden går med at være sammen med familien, spille tennis og følge med i fodbold. Ikke mindst OB, men også han egen gamle klub Svendborg.

Politisk:
Medlem af Det Radikale Venstre siden 1986. Han har været både næstformand og formand for Radikal Ungdom (RU). Han stillede op til Folketinget for De Radikale første gang i 1987 og til Europa-Parlamentet første gang i 1999. Også ved de seneste valg til Folketinget og Parlamentet stillede han op for R uden dog at komme ind. Indtil nu lederskribent for den radikale presse.

Uddannelse og erhvervserfaring:
Kommunikation og politik er to ting, der går igen, når man ser på Lars Kaspersens erhvervserfaring. Allerede i studietiden på Københavns Universitet, hvor han læste Historie og Økonomi, nåede han at være medlemssekretær for både Marianne Jelved, Bjørn Elmquist og Hans Larsen-Ledet.

Specialet nåede han dog aldrig at skrive, før han i 1993 gennem sit allerede dengang godt udbyggede netværk fik tilbudt job på Heimburger Reklamebureau, hvor han bl.a. kom til at stå for politiske kampagner. Siden har han bl.a. været pressemedarbejder i den liberale gruppe i Europa-Parlamentet og personligt for Lone Dybkjær, medlem af Parlamentet for De Radikale i godt et år.

Fra 1996 til 1998, hvor den radikale Ebbe Lundgaard var kulturminister, var Lars Kaspersen hans pressemand.

Ind imellem har han drevet forskellige former for konsulentvirksomhed og bl.a. arbejdet for flere lægemiddelfirmaer, herunder bl.a. WYETH, hvor han bl.a. stod for markedsføring af børne- og rejsevacciner.

Senest har han været informationschef for TV Danmark – en stilling han forlader for at blive pressechef for Socialdemokraterne på Christiansborg pr. 1. januar.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00