Frygt for lukning af små kosttilskudsvirksomheder

Flere kosttilskudsproducenter frygter, at mange små virksomheder vil bukke under som følge af ny vejledning for markedsføring af kosttilskud. Hvis ikke vejledningen ændres vil Birthe Skaarup (DF) forsøge at samle et politisk flertal imod den.
Cecilie Bech
Kostilskudsbranchen frygter, at en ny vejledning for kosttilskud - som myndighederne i øjeblikket arbejder på - vil betyde, at flere små virksomheder må dreje nøglen om:

"Vi frygter, at små virksomheder, der i mange år har levet af at sælge kosttilskud, nu må lukke, fordi deres produkter skal væk fra markedet, mens myndighederne undersøger om de kan godkendes som naturlægemiddel eller ej. Men det vil være grotesk, for de har i mange år været solgt herhjemme uden problemer. Så vi håber virkelig ikke, at det ender sådan," siger Robert G. Nielsen, cand. pharm fra Natur-Drogeriet til Altinget.

Robert G. Nielsen henviser til, at kosttilskudsprodukter med lægemiddeleffekt fremover skal markedsføres som naturlægemidler og ikke som kosttilskud.

Hvis Fødevarestyrelsen efter de nye regler træder i kræft den 1. august vurderer, at et bestemt kosttilskud skal kategoriseres som naturlægemiddel istedet for som kosttilskud, skal producenten søge om godkendelse i Lægemiddelstyrelsen. Og denne ventetid kan ifølge Robert G. Nielsen tage op til flere år og koste flere hundrede tusind kroner - et beløb, som for flere små virksomheder kan være katastrofalt.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00