Grønlands nye sundhedsminister vil have bredt flertal bag sundhedsreform: “Vi har brug for et grundlæggende løft af hele sundhedsområdet”

Den første store opgave for Grønlands nye sundhedsminister Agathe Fontain bliver en længe ventet reform af et historisk presset sundhedsvæsen. Hun går efter et bredt forlig.

Agathe Fontain (IA) bliver den fjerde sundhedsminister i Grønland, siden valget i 2021.
Agathe Fontain (IA) bliver den fjerde sundhedsminister i Grønland, siden valget i 2021.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Hvis den kommende sundhedsreform i Grønland skal få fat om roden af problemerne i et historisk presset sundhedsvæsen, er der brug for et bredt flertal bag.

Sådan lyder meldingen fra Grønlands nye sundhedsminister, Agathe Fontain (IA), få uger efter hun har overtaget posten fra Mimi Karlsen.

“Hverken sundhedsvæsenet eller samfundet som helhed har nogen interesse i at gøre sundhedsområdet til en politisk kampplads, hvor enkeltsager risikerer at dominere debatten og prioriteringerne,” udtaler Agathe Fontain i et skriftligt svar til Altinget og tilføjer:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024