Hæstorp melder sig på banen i København: Jeg er kandidat

KAMPVALG: Sophie Hæstorp Andersen er kandidat til posten som spidskandidat for Socialdemokratiet i København. Dermed har foreløbig to socialdemokrater budt ind på posten.

Sophie Hæstorp Andersen, formand for Region Hovedstaden, går efter at blive sit partis næste overborgmester i København.

Det skriver Politiken

Meldingen kommer få timer efter, at hendes partikollega og minister Pernille Rosenkrantz-Theil opfordrede hende til at stille sig til rådighed. 

Rosenkrantz-Theil blev hurtigt nævnt som en af favoritterne til at stå i spidsen for S efter Frank Jensens pludselige stop. Det samme gjorde i øvrigt netop Sophie Hæstorp Andersen.

"Vi har boligområder, som er velfungerende, hvor børn får en god start på livet. Og så har vi også områder, hvor tingene er langt sværere, fordi folk har svært ved at få fast arbejde, og hvor nogle af børnene har brug for langt mere hjælp og støtte," siger Hæstorp Andersen til Politiken.

Udsigt til kampvalg
46-årige Sophie Hæstorp Andersen har siddet i Region Hovedstaden siden 2014 hvor hun også blev formand. Før da sad hun i Folketinget, hvor hun blandt andet har været sundheds-, bolig- og integrationsordfører.

Nu skifter hun igen spor og går efter at blive valgt til kommunalvalget næste år.

Først skal hun dog vælges af Socialdemokratiet i København, der efter planen har delegeretmøde til januar. Her har foreløbig en anden kandidat meldt sig, nemlig tidligere folketingsmedlem Mette Reismann.

Hvis Hæstorp Andersen trækker det længste strå her, skal Socialdemokratiet altså i stedet finde en ny spidskandidat til regionsrådsvalget, som finder sted samtidig med kommunalvalget, 16 november 2021.

Forrige artikel Udkast til forskningsaftale: Løft af sundhed og life science, men færre midler til fri forskning Udkast til forskningsaftale: Løft af sundhed og life science, men færre midler til fri forskning Næste artikel EU er på vej ud over corona-kanten – sådan kan landene hjælpe hinanden EU er på vej ud over corona-kanten – sådan kan landene hjælpe hinanden