Heunicke klar med centralt reform-forslag

Sundhedsministeren har nu sendt lovforslag i høring, som skal bane vej for de meget omtalte 21 sundhedsklynger. PLO frygter at miste indflydelse. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenterede skitsen til de 21 sundhedsklynger i juni 2021. De nye lovforslag bygger på en aftale, regeringen har indgået med Danske Regioner og KL om klyngerne.
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) præsenterede skitsen til de 21 sundhedsklynger i juni 2021. De nye lovforslag bygger på en aftale, regeringen har indgået med Danske Regioner og KL om klyngerne. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

En central brik i regeringens kommende sundhedsaftale. Det udgør de 21 sundhedsklynger, som regeringen, Danske Regioner og KL i sommeren 2021 blev enige om skitsen til. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har nu sendt lovforslaget i høring.

Lovforslaget skal sikre de lovgivningsmæssige rammer for klyngerne, som oprettes med udgangspunkt i landets 21 akuthospitaler og de omkringliggende kommuner og alment praktiserende læger. 

Der en helt stribe formål med med klyngerne ud over, at de skal skabe et mere forpligtende samarbejde på sundhedsområdet mellem kommuner, regioner og almen praksis.