Hvem stemmer på Inger Støjberg og co.? Bliv klogere på Danmarksdemokraternes vælgere

Næsten 400.000 vælgere har i sinde at stemme på Inger Støjbergs nye parti, hvis der var valg i dag. Men hvem er de? Altinget tegner Danmarksdemokraternes vælgerprofil.

Der var lang kø til at møde Inger Støjberg, da hun i maj inviterede til løsladelsesfest. 
Der var lang kø til at møde Inger Støjberg, da hun i maj inviterede til løsladelsesfest. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Hvor sætter du krydset ved næste folketingsvalg, hvis du er håndværker og en mand i 50’erne, som bor i eget hus i det jyske?

Et bud er Danmarksdemokraterne og Inger Støjberg. Du ligner i hvert fald en af partiets nye kernevælgere. 

Bag analysen

Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Den er baseret på interviews foretaget af Kantar Public Gallup og Epinion i juli og august 2022. I alt er 8.564 interviews med i analysen ("Ved ikke" mv. er fraregnet).   

Den er justeret for døde og nye vælgere og vægtet mod Altingets snit af de seneste målinger.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Kasper Møller Hansen for Altinget.

Det viser en ny analyse af vælgerprofilerne, som professor Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget på baggrund af data fra Kantar Public Gallup og Epinion.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024