Industrien vil have tidlig opsporing: "Sundhedsvæsenet skal række mere ud"

Vi skal have en praksissektor, der i langt højere grad end i dag er aktivt opsporende, siger koncernchef Ida Sofie Jensen om Lægemiddelindustriens vision for en politik på kronikerområdet. Men hvornår skal lægerne finde tid til det, og skal industrien overhovedet blande sig i behandlingen af kronikere? 

Der er ikke grund til bekymring for overbehandling i forbindelse med tidlig opsporing, mener Ida Sofie Jensen, der her er fotograferet under præsentationen af regeringens life science-strategi.
Der er ikke grund til bekymring for overbehandling i forbindelse med tidlig opsporing, mener Ida Sofie Jensen, der her er fotograferet under præsentationen af regeringens life science-strategi.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Flere screeninger, helbredstjek, diagnostiske tests og strukturerede opfølgningssamtaler. Det er nogle af de virkemidler, der skal i spil, hvis sundhedsvæsenet skal knække kurven for kroniske sygdomme i Danmark.

Det mener Ida Sofie Jensen, koncernchef i Lægemiddelindustriforeningen (LIF):

”Vi er i den situation, at vi er et land, der kunne blive førende på kronikerområdet. Vi har gode data, vi har et velfungerende sundhedsvæsen, og vi har en industri, der leverer nogle af de fremmeste produkter. Derfor er der et godt grundlag for at lave en systematisk indsat,” siger hun.

0:000:00