Om  
Carsten Kissmeyer

Kissmeyer går efter formandsposten i Region Midtjylland

Venstres borgmester i Ikast-Brande, Carsten Kissmeyer, har kurs mod en post højere oppe i systemet. Han vil være formand for regionsrådet i Midtjylland.

Line Jenvall

"Ambitionen er at blive regionsrådsformand."

Så klar er meldingen fra den nuværende borgemester i Ikast-Brande Kommune, Venstres Carsten Kissmeyer, i Herning Folkeblad.

Den 62-årige politiker har meldt sit kandidatur til posten på baggrund af partiets nuværende spidskandidat i Region Midtjylland, Anne V. Kristensens borgmesterdrømme. Dem præsenterede hun i slutningen af januar, hvilket fik Venstres midtjyske regionsbestyrelse til at kigge sig om efter en ny kandidat, der kan sikre partiet formandsposten i regionen ved næste valg.

Carsten Kissmeyer stillede op til Folketinget ved valget sidste sommer, men med partiets ringe tilslutning blev det ikke til en plads på Christiansborg. Han er uddannet cand.oecon fra Aarhus Universitet og har arbejdet som vicedirektør i Uddannelsescenter Herning gennem en årrække, inden han blev borgmester i først Ikast - og efter kommunesammenlægningen i Ikast-Brande Kommune.

Med opbakning fra baglandet er hans ambitioner vokset.

"Nogle folk i Venstre-baglandet har spurgt mig tidligere, men jeg ville kun under forudsætning af, at der er fuld opbakning til mit kandidatur. Det siger de, at der er nu, så jeg tager udfordringen op," siger Carsten Kissmeyer til Herning Folkeblad og fortsætter:

"Hvorfor vil jeg så det? Jeg er grundlæggende en nysgerrig person. Samspillet mellem kommuner og regioner er udfordret, og væksten i sundhedsudgifterne er kæmpestore. Det er et system under pres. Når der så er nogen, der siger, at man skal give det en chance, så prøver jeg det."

Efter at Carsten Kissmeyer har meldt sig på banen, skal hans kandidatur gennem forretningsudvalget, inden der kan holdes et opstillingsmøde. Det ventes med al sandsynlighed at komme til at foregå i maj.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Kissmeyer

Kandidat til Europa-Parlamentet (V)
cand.oecon. (Aarhus Uni.), pædagogikum

0:000:00