KL afviser forslag om regionalt overherredømme i sundhedsvæsnet

Danske Regioner vil samle ansvaret for hele sundhedsvæsnet - herunder også det nære - hos regionerne. Det forslag hælder KL dog ned ad brættet. Her ser man sundhedsklyngerne som svaret på problemerne i overgangene mellem sektorerne.

Formanden for KL's Sundheds- og Ældreudvalg, Sisse Marie Welling (SF), har svært ved at forestille sig det som en forbedring, hvis ansvaret for det nære sundhedsvæsen placeres i regionerne fremfor hos kommunerne, der også har ansvaret for ældreplejen.<br>
Formanden for KL's Sundheds- og Ældreudvalg, Sisse Marie Welling (SF), har svært ved at forestille sig det som en forbedring, hvis ansvaret for det nære sundhedsvæsen placeres i regionerne fremfor hos kommunerne, der også har ansvaret for ældreplejen.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der er igen lagt i kakkelovnen til nye kampe i den store debat om sundhedsvæsnets fremtidige struktur.

Da Danske Regioners formand Anders Kühnau Hansen (S) mandag talte til åbningen af Lægeforeningens årlige Lægedage i Bella Centeret, var det med et budskab, der ikke var til at overhøre i KL-huset flere kilometer væk.

Regionerne skal overtage det samlede myndighedsansvar for hele sundhedsvæsnet, og dermed også den geografisk decentrale del, som i dag er forankret i kommunerne, lød det.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00