KL: Hold fingrene fra vores forebyggelse

REAKTION: KL roser Danske Regioner for at udpege de relevante udfordringer i sundhedsvæsnet. Men de løses ikke ved, at regionerne blander sig i forebyggelsen og øger aktiviteterne uden for sygehusene, siger KL's sundhedsformand.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det handler om, at kommunerne i større udstrækning skal forebygge indlæggelser i samarbejde med almen praksis. Kun derigennem sikrer vi, at sygehusene ikke sander til i almene medicinske problemer, som et specialiseret behandlingssystem ikke længere er gearet til at håndtere.

Anny Winther (V)
Formand for KL's social- og sundhedsudvalg
Danske Regioners udpegning af problemerne i sundhedsvæsnet er i store træk rigtig. Men det er for en dels vedkommende de forkerte løsninger, som regionerne hiver frem.

Sådan lyder vurderingen fra formanden for KL's sundhedsudvalg om Danske Regioners seneste sundhedsudspil. Læs udspillet her.

"Der er for meget fokus på, at sygehusene skal udvikle udgående funktioner på områder, hvor kommunerne og almen praksis kan gøre det bedre," siger Anny Winther på kl.dk.

Her er pointen, at både KL og Danske Regioner er enige om, at af hensyn til patienterne og samfundsøkonomien skal stadig flere kronikere og syge ældre behandles i hjemmet.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00