KL og Danske Regioner inviterer til fredskonference

FRED: Efter lang tids stridigheder om opgavefordelingen på sundhedsområdet inviterer Danske Regioner og KL nu i fællesskab til en konference om, hvordan samarbejdet på sundhedsområdet kan blive bedre.
Bent Hansen (S) ser gerne, at Danske Regioner og KL sammenskriver deres to sundhedsudspil til ét fælles.
Bent Hansen (S) ser gerne, at Danske Regioner og KL sammenskriver deres to sundhedsudspil til ét fælles.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg glæder mig over, at regionerne og KL nu vil styrke samarbejdet på sundhedsområdet. Hvilken præcis måde, de vil gøre det på, er jo op til parterne. Det vigtige er, at der bliver fundet gode løsninger til gavn for borgerne.

 

Astrid Krag (SF)
Sundhedsminister

Hvordan kan kommuner og regioner forbedre samarbejdet på sundhedsområdet? Det håber KL og Danske Regioner på, at der kommer helt konkrete bud på, når de inviterer 75 centrale politikere, embedsmænd og aktører fra sundhedsområdet til en konference .

Konferencen kommer efter et år, hvor KL og Danske Regioner hver for sig har lanceret egne sundhedsudspil om, hvordan de ser, at fremtidens sundhedsvæsen skal indrettes for blandt andet at sikre: bedre sammenhæng i sundhedsvæsnet, styr på udgiftsvæksten og bedre behandling for det stigende antal kronikere.

KL: Signal om samarbejde
Både formand i Danske Regioner Bent Hansen (S) og formand for KL Erik Nielsen (S) erkender, at det har været et år, hvor der har været særligt meget fokus på uenighederne mellem kommunerne og regionerne i spørgsmålet om, hvordan udfordringerne i sundhedsvæsnet løses.

0:000:00