KL: Regeringen må løse uenighed om det nære sundhedsvæsen

INTERVIEW: Når regeringen, KL og Danske Regioner skal strikke en plan sammen for det nære sundhedsvæsen, så må regeringen være klar til at skære igennem ved uenigheder, siger KL’s næstformand om det kommende arbejde.

KL's næstformand, Erik Nielsen (S), mener, det er en stor fejl, at blandt andet de praktiserende læger ikke er med i det udvalg, der skal lave en plan for det nære sundhedsvæsen. 
KL's næstformand, Erik Nielsen (S), mener, det er en stor fejl, at blandt andet de praktiserende læger ikke er med i det udvalg, der skal lave en plan for det nære sundhedsvæsen. Foto: Rødovre Kommune
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er tydeligt, at regionerne mener, at en stor del af de øgede sundhedsopgaver uden for sygehusene skal løses med udgående teams fra sygehusene.

Erik Nielsen (S)
Formand, KL

I årevis er stadig flere stærkt plejekrævende patienter kommet tidligere og tidligere hjem fra hospitalerne. Og i takt med at de små sygehuse lukker, får borgerne længere og længere til nærmeste hospital.

Men politikerne har i årevis lagt fokus og penge i opbygningen i de færre, men større sygehuse. Så nu skal det nære sundhedsvæsen i blandt andet kommunerne styrkes, lyder det fra KL’s næstformand, Erik Nielsen (S).

”Det er kun fem år til, de nye supersygehuse står klar. Mange danskere vil så have mere end 30 kilometer til et sygehus,” siger Erik Nielsen.

0:000:00