Kommunalreformens skæbnetime

I elvte time forsøger Løkke at give SR indrømmelser på miljøområdet, så kommunalreformen kan stemme hjem med stort flertal. Indenrigsministeren kan sin politik, skriver Altingets redaktør i sin ugentlige klumme om dansk politik.
Rasmus Nielsen

Tilbage står et forløb, som Lars Løkke Rasmussen kan være stolt af.

Rasmus Nielsen
Altingets redaktør
MED KUN SYV UGER til grundlovsdag, hvor Folketinget traditionelt indleder sin lange sommerpause, er der sat blus på kommunalreformen.

Regeringen og forligspartneren Dansk Folkeparti har ganske vist lovet hinanden, at man om nødvendigt vil strække arbejdet i folketingssalen med de mange lovforslag bag reformen langt ind i juni – men mon ikke det ender som det plejer, så sidste mødedag i Folketinget bliver fredag den 3. juni?

Folketingets partier har i hvert fald trukket fronterne skarpt op overfor hinanden. Socialdemokraterne og De Radikale har for længst forladt forhandlingsbordet, men i slutspurten lokker indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med indrømmelser.

Lykkes det ham at få de to gamle oppositionspartier med i aftalen, vil hans svendestykke være fuldendt. Han spekulerer i, at Socialdemokraternes nye formand Helle Thorning-Schmidt offentligt har luftet sin frustration over, at hendes parti, der tæller så mange borgmestre landet over, ikke er med i vor tids store reform af det kommunale Danmarks-kort.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00