Kræftens Bekæmpelse indsamlede 31,5 mio. kr.

REKORD: Trods den økonomiske krise lykkedes det søndag Kræftens Bekæmpelse at indsamle et rekordbeløb hos de danske husstande.
Rasmus Nielsen

27.000 danskere gik søndag fra dør til dør og fik samlet i alt 31,5 millioner kroner ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse.

Det oplyser en pressemeddelelse fra foreningen.

"Der er blevet samlet ind stort set overalt i Danmark i dag. Og selv om vi dagligt får ørene tudet fulde af finanskrise, har befolkningen været parat til at give os penge. Vi er meget taknemmelige over det flotte resultat og ikke mindst over, at 27.000 mennesker har brugt en forårsdag i den gode sags tjeneste," siger Kræftens Bekæmpelses direktør, tidligere sundhedsminister Arne Rolighed.

31,5 millioner kroner lyder indsamlingsresultatet mod 31 millioner kroner i 2008.

Bag indsamlingsresultatet står 3.000 engagerede frivillige.

"Det reelle antal frivillige i dag er 30.000 mennesker. De 3.000 frivillige, som står bag hele indsamlingen, har endnu engang gjort en kæmpe indsats. Og det glæder mig, at de fleste melder sig klar til endnu en omgang hårdt arbejde med både at organisere og gennemføre indsamlingen til næste år. Et arbejde, man ikke bare lige gør med venstre hånd," siger direktøren.

Flere unge samler ind
Tendensen med, at flere unge samler ind, fortsætter.

"Vi ser også en klar tendens, at flere og flere unge melder sig til at organisere selve indsamlingen. Dejligt, at også de unge føler, at det nytter at gøre det," siger Arne Rolighed.

Temaet for indsamlingen var: "Støt os, så trækker du med".

På www.cancer.dk/landsindsamling kan man se resultaterne fra indsamlingen i de enkelte kommuner - fordelt på regioner sammenlignet med sidste år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Arne Rolighed

Fhv. sundhedsminister (S) og adm. direktør, Kræftens Bekæmpelse
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1980)

0:000:00