Lægeforeningen: Flyt opgaver fra sygehuse til praktiserende speciallæger

UDSPIL: Lægeforeningen vil lade praktiserende speciallæger overtage en række opgaver fra sygehusene. Sundhedsministeren forventer, at regeringens Lægedækningsudvalg kigger på forslaget.

Vi skal have flere borgernære speciallæge-tilbud og bedre mulighed for samarbejde med almen praksis,” siger Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing.
Vi skal have flere borgernære speciallæge-tilbud og bedre mulighed for samarbejde med almen praksis,” siger Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing.Foto: Pressefoto, Lægeforeningen
Tyson W. Lyall

Borgernært, billigt og bedre.

Det er Lægeforeningens primære argumenter for, hvorfor politikerne bør flytte flere opgaver fra sygehusene over til de praktiserende speciallæger.

Forslaget indgår i et samlet udspil om det nære sundhedsvæsen, som foreningen lancerer inden for få dage.

Dokumentation

Lægeforeningen foreslår:

* Regionerne skal i højere grad bruge de praktiserende speciallæger til at løse sundhedsvæsenets opgaver.

* Opgaveflytninger til speciallægepraksis vil være relevant at overveje indenfor en række specialer og bør aftales i samarbejde med regionerne og Foreningen af Praktiserende Speciallæger.

* En del af videreuddannelsen til speciallæge kan med fordel gennemføres i speciallægepraksis. Der er gode erfaringer fra de tre specialer, hvor dette allerede fungerer: dermatologi, øjenlæger og ørelæger. Videreuddannelsen skal i givet fald etableres i samarbejde med de relevante videnskabelige selskaber.

* Regionerne skal sikre en mere jævn geografisk fordeling af speciallægepraksis f.eks. i forbindelse med praksisplanlægningen.


Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00