Løkke melder ud om højere cigaretpriser: På den gode side af 60 kroner

PRISHOP: Efter et langt tilløb satte Lars Løkke (V) lørdag pris på, hvad en pakke cigaretter skal koste, hvis det står til Venstre. Socialdemokratiet tøver stadig med en udmelding.

Prisen på en pakke cigaretter skal stige med 20 kroner, så den samlede pris kommer op på "den gode side af 60 kroner". Det sagde Lars Løkke Rasmussen (V) lørdag i en tale hos Kræftens Bekæmpelse.

"Vi er nødt til at give priserne et ordentligt nøk for at få de unge til at holde op med ryge. Men vi er også nødt til at gøre det på en måde, hvor vi ikke bare kaster penge fra statskassen efter det. Med 60 kroner vil det give en kæmpe adfærdseffekt, og der vil stadig være et provenu, som vi kan investere i kontrol ved grænsen," sagde Venstre-formanden til TV 2.

S tøver
Dermed melder Venstre sig nu ind i gruppen af partier, som vil sætte afgiften på tobak op. Forslaget om at sætte afgiften på tobak op kommer i en 9-punktsplan fra Venstre, som blandt andet også indeholder forslag om neutrale cigaretpakker, og at tobak ikke skal være synlig i butikkerne. Målet er en røgfri generation i 2030. 

Login