Debat

Martin Geertsen: Drop de selvopfundne dybe tallerkner i regionerne

Regeringen og regionerne bør ikke blot tænke i at lappe huller her og nu, men også i en strategisk langsigtet robustgørelse af sundhedsvæsnet, skriver tidligere sundhedsordfører Martin Geertsen (V).

Rundt omkring i det danske sundhedsvæsen findes der mange gode eksempler på arbejdskraftbesparende teknologi. Problemet er bare, at den megen innovation for sjældent bliver løftet fra den enkelte afdeling op til gavn for resten af sundhedsvæsnet, skriver Martin Geertsen.
Rundt omkring i det danske sundhedsvæsen findes der mange gode eksempler på arbejdskraftbesparende teknologi. Problemet er bare, at den megen innovation for sjældent bliver løftet fra den enkelte afdeling op til gavn for resten af sundhedsvæsnet, skriver Martin Geertsen.Foto: tallerkener
Martin Geertsen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Under den tidligere S-regering stod statskassen pivåben for udgifter til sundhedsvæsenet. Det skete som følge af de lange ventelister, der opstod som resultat af coronakrisen og sygeplejerske-konflikten.

Blot der stod noget med afvikling af ventelister, kunne regionerne sende regningen ind til Finansministeriet, som stod klar med en check. Uden yderligere modkrav. Men ventelisterne er der stadig, og sundhedsvæsnet er ikke blevet mere robust – snarere tværtimod.

Incitamentet er der simpelthen ikke i den nuværende struktur, hvor de enkelte regioner groft sagt har en tendens til at opfinde deres egne dybe tallerkner

Martin Geertsen (V)
Regionsrådsmedlem og tidligere sundhedsordfører

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Geertsen

Public affairs-rådgiver på sundhedsområdet, Primetime, fhv. MF og regionsrådsmedlem (V), Region Hovedstaden
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2008)

0:000:00