Mens vi venter på regeringsforhandlingerne: Her er sektorens bud på, hvad der skal prioriteres i sundhedsvæsenet

De seneste to måneder har en række sundhedsaktører debatteret, hvad den kommende regering skal prioritere i sundhedsvæsenet. Altinget Sundhed samler op på debatten, mens det nyvalgte folketing forhandler om en ny regering og den kommende sundhedspolitik.

Sundhedsvæsenets mange udfordringer har fyldt meget i valgkampen. Men hvad skal en kommende regering prioritere? Det har en række aktører debatteret den seneste måned.
Sundhedsvæsenets mange udfordringer har fyldt meget i valgkampen. Men hvad skal en kommende regering prioritere? Det har en række aktører debatteret den seneste måned.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Det danske sundhedsvæsen har været her, der og alle vegne, de seneste uger. Patienter, læger, sygeplejersker og politikere har råbt op om mangel på medarbejdere, uendelige ventelister, skrantende økonomi og fejlbehandlinger.

Derfor fyldte sundhedsvæsenet også meget i den netop overståede valgkamp, hvor det var temaet i flere store tv-debatter, mens det også har været det første emne, der skulle diskuteres under de igangværende regeringsforhandlinger.

Der er ingen tvivl om, at sundhedsvæsenet står over for store udfordringer, og derfor spurgte Altinget Sundhed, kort før valgkampen gik i gang, en række af områdets vigtigste aktører, hvad den kommende regering skal prioritere.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00