Ministeriernes raske ansatte

NYHED: Trods talen om stress og jag steg antallet af sygedage i ministerierne ikke fra 2005 til 2006.
De ansatte i ministerierne har få sygedage, og om det skyldes, at de møder på arbejde med kleenex og aspirin fremgår ikke af statistikkerne.
De ansatte i ministerierne har få sygedage, og om det skyldes, at de møder på arbejde med kleenex og aspirin fremgår ikke af statistikkerne.Foto: colourbox
Henrik Theil

Sidste uges debat om stress blandt de statsansatte er ikke slået igennem i sygemeldingerne i de ministerielle departementer. Et gennemsnit på 5-7 fraværsdage om året er under gennemsnittet for staten som helhed, og de personaleansvarlige finder generelt, at tallene for 2006 ligger inden for det sædvanlige spænd.

"Vores sygefravær varierer set over flere år på dette niveau med 5-7 fraværsdage i snit. Alt efter, hvor hårdt influenzaen rammer et år, og hvor mange langtidssyge, vi har det år, giver det udsving, men udsvingene her giver ikke anledning til bekymring," siger sekretariatschef Kaj Nørrehede Christensen i Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Ministeriet har i modsætning til andre oplevet en stigning fra 5 til 6,7 fraværsdage i snit fra 2005 til 2006, ligesom andelen af ansatte, der slet ikke melder sig syge, er faldet fra 30 pct. til 25,2 pct. i samme periode.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00